Маскиран наръга касиерка при грабеж на газостанция (обзор)

Полиция блокира за минути района, но нападателят вече беше избягал.

Подозират наркоман или разорил се в близкото казино

Жената се опитала да окаже съпротива

1080 лв. е плячката на бандита

Жена беше ранена с нож при обир на газостанция на булевард “Тодор Каблешков” в София. Около 21 ч. в събота маскиран нахлул в помещението и поискал от касиерката да му даде всички налични пари. 53-годишната Илияна отказала и се опитала да се пребори с грабителя. Той обаче извадил нож и я пробол в ръката. След това взел парите от касата и офейкал.

На мястото пристигнала линейка, но се оказало, че раната не е опасна и е била обработена на място. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов беше лаконичен по темата: “Около 1080 лв. са отнети от служителката. Леко е ранена, оказана є е медицинска помощ на място. Не е хоспитализирана. Колегите продължават да работят по отношение на издирване на извършителя”. Оказа се, че камерите на газостанцията не са работили в нощта на нападението, което е затруднило разследващите.

Криминалисти работят по няколко версии за грабежа. Едната е, че нападателят е бил наркоман, на когото спешно са трябвали пари. Втората - че някой, загубил пари извършил грабежа, защото са му трябвали още средства да продължи да играе. Работи се и по трета версия - че в София вилнее банда за грабежи.

През последните месеци станаха няколко нападения на магазини и един - на банка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право