Маскиран с пистолет обра магазин в Шумен

Магазинът в Шумен, който бил ограбен

Мъж с черна маска на главата заплаши с пистолет продавачка в денонощен магазин в Шумен и отмъкна 1000 лв. оборот. След отправена заплаха въоръженията взел и портфейла на работничката със 150 лв. в него, лична карта и дебитна, съобщават от полицията.

Парадоксално, но грабежът е станал в нощта след изборния ден, когато по улиците е имало по-засилено полицейско присъствие. Неизвестният е действал към 02,30 часа и нахлул в магазин на площад "Гривица". В това време в обекта имало клиент, който пазарувал и 48-годишната продавачка била отворила чекмеджето с оборота. Също така до нея бил и личният й портфейл, от който вероятно е вадела дребни пари за ресто. Обирът станал за секунди под дулото на оръжието, което грабителят насочил към главата на жената. Изяснява се дали пистолетът не е бил бутафорен. След грабежа и маскиран, и клиент напуснали обекта. Двамата най-вероятно са били заедно.

Собственикът на магазина Георги Русев смята, че полицията ще залови извършителите. През януари 2013 г. друг негов магазин в кв."Добруджа" беше ограбен от маскиран младеж с пистолет, който взе от продавачката 150 лв. и цигари. След ден полицията излови бандата, която беше нахлула и в златарско ателие.

Криминалисти от областната дирекция в Шумен работят по разкриване на грабежа, образувано е и досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право