Масло от кило марихуана по 1500 лв. спринцовката продавала разбитата наркогрупа от Варна

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, след като вчера, 18 април 2019 г., е била проведена специализирана полицейска операция на областната дирекция на МВР.

Днес Окръжната прокуратура във Варна е привлякла като обвиняеми петима души и ги е задържала за срок до 72 часа. Сред задържаните, които са добре известни на МВР, са 63-годишният Руси Д., познат като Руси Полковника в тези среди, 40-годишният му син Стоян Д., 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. Обвиняемите държали с цел разпространение различни високорискови наркотични вещества, уточняват от прокуратурата.

Сред иззетите по време на операцията наркотични вещества са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по около 60 мл наркотична течност, известна като масло от марихуана.

В един от претърсените 11 адреса е било установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както е намерен и казан за изваряване на ракия и около 220 л ракия. За тези престъпления ще бъдат повдигнати допълнителни обвинения. Претърсени са още и 6 автомобила и е извършен обиск на 8 лица. При операцията е иззета и голяма сума пари.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания във Варненския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на петимата участници в пазара на наркотици във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право