Масов бой в лудница, един загинал

Полиция, прокуратура и инспекторите от дирекция “Медицински дейности” разследват мистерията около смъртта на 61-годишен пациент в Центъра за психично здраве в Пловдив. Ще се изяснява дали се касае за убийство, или за естествена смърт. По документи причината за смъртта на Спас Радушев от град Лъки е в резултат на остра сърдечно-съдова недостатъчност и е настъпила миналия четвъртък, 10 ноември.

Ден по-рано обаче възрастният мъж бил пребит от десетина други пациенти на психодиспансера. Те му се нахвърлили, след като той нападнал медицинската сестра Маргарита Йончева, докато тя се опитвала да му вземе кръв за изследвания. Разбил й носа и я ударил с юмруци по главата. По време на нападението над сестрата в мъжкото отделение имало само една санитарка. Единствено намесата на останалите пациенти е спасила живота й, твърдят колеги на пострадалата.

Сега разследващите очакват резултатите от аутопсията, която трябва да покаже дали смъртта е вследствие на нанесения му побой, или в действителност се касае за инфаркт.

Съмненията тръгнали от факта, че от ръководството на пловдивския психодиспансер крили близо седмица за случая. За него се разчу от роднините на починалия, които видели рани по тялото на Спас Радушев ,и насиненото му око. За него от психодиспансера казали, че се наранил при падане на земята.

“Няма какво да крием. В момента тече разследване. Предоставили сме цялата информация и документация на полицията и прокуратурата”, твърди управителят на Центъра за психично здраве д-р Мариана Господинова. За случая с пострадалата сестра тя уведомила веднага ресорния заместник-кмет на Пловдив Розалин Петков, тъй като психодиспансерът е на подчинение към общината, но не му докладвала за смъртта на пациента.

Община Пловдив е насрочила конкурс за нов управител на Центъра за психично здраве на 22 ноември, като се очаква дотогова да приключи разследването на мистериозната смърт на 61-годишния Спас Радушев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право