Масов бой потроши селска кръчма и три коли в Монтанско

Снимка: Архив

Среднощна битка в заведение в монтанското село Габровница потроши инвентара в кръчмата и помля три автомобила пред нея. След мелето трима мъже са арестувани, а един е в болница със счупена глава, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Масовият въргал е станал в полунощ в неделя в Габровница – на 17 км от Монтана. Часове преди това компания от ромския квартал „Кошарник” в областния град пристигнала да пие и да се весели в селското барче. След солидно количество алкохол обаче гостите от града се скарали с местните посетители и между двете групи почнал лют бой.

В схватката бабаитите изпочупили част от оборудването в заведението, а след това пренесли битката и на улицата. Под захвърчалите камъни и дървета пострадали и три паркирани пред кръчмата автомобила - "Фолксваген Пасат" на 38-годишен жител на Габровница, "Мазда" на 21-годишен младеж от село Дългоделци и "Мерцедеса" на 48-годишния управител на злополучното барче.

Местни жители подали сигнал за боя в полицията и в селото пристигнали пазители на реда, които задържали Данаил Т./ 32 г./, Иван Е./22 г./, Тодор А./28 г./ и Донко Р./20 г./ По-късно Донко Р., който е с фрактура на черепа, е бил настанен в болницата в Монтана. Полицията продължава изясняването на случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право