Мат Лебланк се отказал от сериалите заради болната си дъщеря

Мат Лебланк е роден на 25 юли, 1967 г. в Нютън, Масачузетс. Произходът му е смесен има английска, френска, италианска, ирландска и холандска кръв. Той е популярен с ролите си в телевизионните сериали „Приятели“ и „Джоуи“. Учи в професионално техническо училище, откъдето излиза подготвен като дърводелец. Преди славата, Мат наследява семейния занаят - дърводелство. На 17-годишна възраст се мести в Ню Йорк и осъзнава, че животът му няма да бъде забиването на пирони. Там си намира ангажименти като модел в телевизионни реклами за джинси Ливай и Кока-Кола.

Една от рекламите му (за кетчупа Хайнц) през 1987 печели награда и му носи популярност, което му помага да си намери работа в телевизията. През 1989 се премества в Холивуд, но няколкото сериали, в които участва, имат много кратък живот с изключение на "Женени с деца", но там се появява само няколко пъти. И така, до 1994, когато се явява на кастинга за един нов сериал - "Приятели".

В "Приятели" Мат Лебланк получава ролята на Джоуи, не особено съобразителен, но неотразим за жените, актьор в сапунката "Дните на нашия живот", съквартирант на Чандлър (Матю Пери) и съсед на Моника (Кортни Кокс-Аркет).

Ролята на Джоуи Трибиани не само направи лицето му изключително популярно, но и му даде възможност да започне кариера и в киното. "Ед" през 1996, главна роля в "Изгубени в космоса",(1998), и участие в мегахита "Ангелите на Чарли"(2000) с Луси Лиу, Дрю Баримор и Камерън Диас, както и в продължението му.

Лебланк два пъти е номиниран за награда Еми (за ролята си в "Приятели" ), два пъти за наградата People's Choice и два пъти за Златен Глобус. Той е единственият от „Приятелите”, който получи възможност да продължи със същия образ в нов сериал - "Джоуи".

На 3 май, 2003 година Мат се жени за Мелиса Макнайт, а на 8 февруари, 2004 се ражда първата му дъщеря Марина Пърл Лебланк. В семейството има още две деца - Тайлър и Жаклин - от предишният брак на съпругата му.

Мат Лебланк за кариерата си в телевизията: "Аз наистина обичам половинчасовите епизоди. Познавам хора, които непрекъснато снимат в игралното кино, и трябва да ви кажа, че те не виждат семействата си често. И това продължава дълго време. Аз не искам да имам такова семейство.

Искам да си спя у дома всяка нощ. Искам да помагам на децата с домашните. Това ми харесва."

Но Мат Лебланк дълго време не иска въобще да се появява на екран, разказва той пред „Мирър”. Дори казва на своя агент да „изгуби номера му за няколко години” след края на „Приятели”. 48-годишният актьор трябва да се справя с разрива в отношенията със съпругата си Мелиса Макнайт, и също така научава за сериозна диагноза на дъщеря си, когато тя е родена.

„Години и години наред аз не исках да излизам дори от къщата. Да имам график, да имам ангажименти, бях изтощен”, споделя той. Мат приключва с „Приятели” през 2004 година и почти веднага прави спин-оф серии с „Джоуи”, които приключват през 2006. „Повечето актьори се обаждат на агентите си и казват: „Ей, какво става?”. Аз му казах: „Забрави ми номера за известно време! Бяха много тъмни времена”, спомня си още звездата. През същата тази година се ражда дъщеря му. На осем месеца тя започва да получава гърчове през нощта и на две години получава страшната диагноза „дисплазия”. „Детето ми имаше проблеми, нещо в мозъка. Беше много трудно, но го преминахме”, казва той.

Подава молба за развод през 2006 година, след като двамата със съпругата му три години се борят с проблемите в кариерата му и проблемите на дъщеря им. „Слънцето изгряваше и залязваше с дъщеря му”, казва Мелиса за Мат като баща. На 11 години детето преодолява проблемите си, а Мат запазва отлични отношения с бившата си жена.

Сега пред него има ново предизвикателство - британското мега шоу „Топ Гиър”. Предизвикателство, напълно по вкуса на Лебланк, който е запален автомобилист и любител на високите скорости.

За себе си, Мат признава, че е достатъчно богат, за да не работи или да се проваля отново и отново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали