Махат опасните тролейни жици и в квартал "Кършиака" в Пловдив

Дните на опасните тролейбусни жици в Пловдив явно вече са преброени и в квартал "Кършиака" от северната страна на пресичащата града под тепетата река Марица, като демонтажът ще започне от бул. "Дунав". Там през миналата седмица падна конструктивен елемент от тролейбусната мрежа и застраши живота на преминаващите жители и гости на града, като движението по булеварда бе спряно и бяха повикани пожарникари на помощ.

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев е издал констативен акт за временно укрепване на опасните тролейбусни жици и наклонени стълбове по бул. "Дунав" пред консервната фабрика "Филикон" още в края на миналата седмица.

"До понеделник сутринта никой не беше отишъл да укрепва мрежата от фалиралото дружество "Градски транспорт", което в момента се управлява от синдик", уточни райкметът Ралев. Ако синдикът не предприеме действия по премахване на опасните тролейбусни жици, те ще бъдат свалени от общината, която после ще предяви регресивен иск към собственика на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев, уточни Ральо Ралев.

В понеделник кметът на "Северен" направи първа копка на реконструкцията на ул. "Богдан", който ще бъде извършена в срок от две седмици с 20 000 лв. от бюджета на районната администрация. Проектът предвижда преасфалтиране, нови тротоари и канализация, фрезоване корените на дърветата и отваряне на "Богдан" за движение към улица "Карловска".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони