Махат 235 коли изоставени в Монтана

235 автомобила – повечето от тях ръждясали и отдавна извън движение, са изоставени по улици и тротоари в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Общинската управа започна това лято акция по премахването на старите коли от града, но се оказа, че е броят им е много над очакваното и извозването им до пунктовете за скрап ще продължи по-дълго, каза градоначалникът. В началото на август прокуратурата постави срок на местната управа до 31 август да отстрани автомобили извън движение от обществените пространства.

При първоначалния оглед бяха описани 34 коли без регистрационни номера, неизползвани с години в центъра на града и кварталите му. Оказа се обаче, че поставените на трупчета превозни средства са много повече и след подадени сигнали общинарите преброили 235 автомобила извън движение в различните райони на Монтана. Досега след дадените им предписания 69 от собствениците на брички са ги извозили сами към автоморги и пунктове за скрап. Кметът обяви, че ще поиска от прокуратурата удължаване на срока , за да могат и другите собственици да преместят старите си коли, а ако не го направят, ще бъдат отстранени от общината.

„Гражданите съдействат на властите. В кампанията по премахването на незаконните паянтови постройки и гаражи, която продължава още, от 1200 клетки и павилиони, само за 6 се е наложила намесата на общинските екипи. Всички останали са демонтирани от ползвателите им!”, каза Живков. Той обяви и телефон 096 305674, на който гражданите на Монтана могат да подават сигнали за изоставени върху обществени площи коли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България