Мачът с "Интер" - по желание за играчите в "Лудогорец"

Павел Върба, чешкият треньор на "Лудогорец", е дал възможност на футболистите да кажат дали искат да пътуват за Милано за мача с "Интер" от 1/16-финалите в Лига Европа.

"Още в понеделник наставникът попита отбора кой иска да замине с оглед на сложната ситуация с коронавируса - разкри Иван Диас, кондиционен треньор на шампионите. - Върба попита дали някой иска да остане. Никой не пожела. Всички искаха да са в групата."

Специалистът разкри, че ръководството на "Лудогорец" е поставило предпазни маски, ръкавици и три гела за дезинфекция в багажа. От "Интер" уредиха българската делегация да мине през ВИП-а на летище "Малпенза", за да не се засича с останалите пасажери на аерогарата. Представители на медиите с "Лудогорец" този път няма, но мачът ще се излъчи по БНТ 1. От УЕФА съобщиха, че няма да има журналисти от италианските медии. Няма да има пресконференция на треньорите след мача.

От "Милан" са помолили българските гости да стоят възможно най-дълго в хотела. Епидемологът от ВМА д-.р Руси Панаджиев отпътува с отбора и ще следи за мерките за безопасност.

Владислав Стоянов, вратарят на "Лудогорец", показа завидно самочувствие. "Защо да не победим - попита бившият №1 на България. - Няма невъзможни неща във футбола. Ако вкараме рано гол, напрежението ще е у "Интер". Най-важното е да изиграем добър мач."

Стоянов лекува повече от две години контузия, но се надява, че може да получи шанс да пази. "Интер" спечели първия двубой в Разград с 2:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ