Мачът с "Левски" последен за Гатузо

Двубоят за 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди може да се окаже последен за Дженаро Гатузо като треньор на "Милан". Медиите в Италия са категорични, че бившият полузащитник ще бъде сменен с Антонио Конте, който бе уволнен преди дни от "Челси".

"Това ще се случи след края на турнето на тима в САЩ", твърди вестник "Тутоспорт".

"Милан" играе последния си приятелски мач в Щатите на 4-и август срещу "Барселона". Седмица по-късно е двубоят с "Левски" в София. На 19-ти "росонерите" стартират срещу "Дженоа" новия сезон в Серия "А". Очакванията са, че мачът срещу "сините" да бъде последен за Гатузо начело на "Милан". Ако Конте получи споразумение с "Челси" за 10 млн. евро обезщетение ще подпише по-рано и ще може да дебютира именно срещу "Левски".

От "Милан" вече са се договорили с Конте относно неговите условия. 48-годишният треньор получава тригодишен договор и заплатата в размер на 6 милиона евро на сезон. Какво ще се случи с Гатузо? Никой не знае. Той подписа 3-годишен договор с "Милан" през април, но по всичко личи, че няма да го изпълни. Поне не като старши треньор.

"Неговата съдба никога не е била обсъждана", заяви Леонардо, спортен директор на "Милан".

До мача с "Левски" на 11-ти август се очаква "росонерите" да договорят два трансфера. Продажбата на Леонардо Бонучи в "Ювентус" и закупуването на Гонзало Игуаин от италианския шампион.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят