Мач №1000 и рекорд за Роналдо

Кристиано Роналдо написа още една славна страница в пребогатата си кариера. При победата на „Ювентус” с 2:1 над СПАЛ португалецът изигра мач 1000 в кариерата си. Историята стартира през 2002 година, когато дебютира за „Спортинг”. Само 31 пъти обаче Роналдо игра за „лъвовете” и премина в „Манчестър Юнайтед”. За тима на Алекс Фъргюсън нападателят излезе 292 пъти. После натрупа 438 мача за „Реал” и 75 за „Ювентус”. Останалите 164 двубоя са в националния отбор.

Роналдо се изравни и с аржентинската легенда Габриел Батистута. След попадението си срещу СПАЛ нападателят има голове в 11 поредни мача за „Ювентус”, които са общо 16. Роналдо е вкарал 436 пъти в 36 двубоя за „Старата госпожа” и Португалия от началото на сезона. Рекордът на Батистута може да падне окончателно в неделя в дербито срещу „Ювентус”.

Шампионът пък вече е спечелил на всеки от 32-ата стадиона на Апенините, на които е играл в последните 9 сезона.

А португалската суперзвезда побърза да опровергае тези, които все още мислят, че играе да лични постижения, а не за отбора. „Още 3 ценни точки, а сега трябва да се фокусираме върху мача от Шампионската лига – написа Роналдо в социалните мрежи. - Титлата е цел, а Лигата мечта.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт