Машина откъсна китката на работник в Лом

Трудов инцидент е станал в ломски завод за метални изделия. Машина е откъснала част от ръката на 46-годишен мъж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Злополуката е регистрирана в понеделник към 16:05 часа след сигнал на тел. 112 за произшествие във фирма в Индустриалната зона на крайдунавския град. Оперативна група на полицията пристигнала в завод за изработка на тръби с управител Иван Х. /40 г./ от Пловдив и извършила оглед.

Пазителите на реда са установили, че при опит да бъдат почистени валовете на машина за рязане на ламарина ,,Слитер-2" е била откъсната китката на дясната ръка на Николай Д. Пострадалият мъж е транспортиран в хирургично отделение на болницата в Лом, където му е извършена операция и е настанен за лечение без опасност за живота.

Ръката на мъжа е ампутирана над китката, казаха медиците. Според информацията на полицията работникът е пострадал заради нарушение на правилата за безопасност. За злополуката е уведомена и дирекция ,,Областна инспекция по труда" и е започнала проверка. По случая е образувано досъдебно производство в Районното управление на полицията в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България