Машинист забеляза издирван мъж и го спаси

Извънредният пътник изкарал цяла нощ в студа

Мъж с деменция, изчезнал от дома си в шуменското село Единаковци в неделя, беше открит в понеделник сутринта благодарение на бдителен машинист, който го забелязал край жп линията. 63-годишният Мехмед, който изкарал цяла нощ навън, бил заблязан от машиниста на крайградски пътнически влак Самуил-Каспичан 90 201 към 5,25 часа в района на шуменското село Висока поляна.

ЖП служителят веднага подал сигнал до ръководител движение на гара Хитрино, че край 207-ми стълб има мъж. Оттам много бързо се свързали с дежурния в полицията и разбрали, че от 19 ч. в неделя полиция и жандармерия издирва болен и най-вероятно се касае за същия човек. Към района веднага е насочена полиция и спасители.

Същият влак, но под номер 90 102, се връщал с пътници по обратния маршрут. Тогава машинистът узнал, че може да помогне за спасяване на по-рано забелязания мъж. Полицаи и спасители вече били стигнали до него, но районът бил трудно достъпен за друго превозно средство. Влакът спрял преди село Байково и с помощта на пътниците и началник влака мъжът бил качен в него. На спирката на село Байково след 7 часа сутринта изпадналият в беда вече бил предаден на роднините си. Така спасителната операция приключила щастливо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България