Машинно метене на улиците в Асеновград започва до седмица

Машинното метена на улиците на Асеновград ще започне до седмица или още при първа възможност, когато има няколко поредни дни с положителни температури. Това обеща лично кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов. Докато тръгне машинното метене, всички работещи в комуналните дейности в общинските предприятия ще събират ръчно пръснатите заради снега и поледиците по улиците и тротоарите на града под Асеновата крепост тонове пясък.

Временната криза по сметоизвозване, която се създаде през мразовития месец януари в част от селата в Община Асеновград, вече е преодоляна. От  всички 19 населени места, в които трябва веднъж месечно да имат сметоизвозване, има просрочие на обслужването в 5 селища. "За част от тях имахме входирани искания от кметовете сметоизвозването да бъде извършено по-късно, тъй като районите са труднодостъпни заради тежката зимна обстановка", коментира градоначалникът д-р Караиванов.

Той бе категоричен, че наваксването със сметоизвозването в общинския център е факт и няма данни за нарушен график някъде из града или крайните квартали "Долни Воден" и "Горни Воден". За неизвършените през януари курсове по селата не е направено плащане и по сметката има реализирани икономии.

В Община Асеновград обмислят поне част от сметоизвозването из града да бъде поето от електромобили. "Когато има опции за национално съфинансиране, ще направим всичко нужно, за да ползваме екстрите на този екологичен и икономичен вариант за транспортиране на битови отпадъци. Още повече, че маневрените способности на придвижване ще обезпечат достъп при всякакви метеорологични условия", категоричен е кметът д-р Караиванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони