Мащабни ремонти блокират Търговище, искат удължаване на проект за удобство на гражданите

Работници на БКС изкърпват бул."Ал.Стамоблийски" в Търговище, който е част от републиканската мрежа.

Удължаване на срока на проекта за обновяване и модернизиране на градската среда по „Региони в растеж” ще поиска Община Търговище, за да не се блокира движението в по-голямата част от града заради мащабните  ремонти на обекти от уличната, образователната и спортната инфраструктура. Целта е да се осигурят нормални условия на работа на изпълнителите и удобство на гражданите за придвижване, тъй като паралелно се правят основни улици и това затруднява транспорта.

По проекта се прави кръгово на едно от най-натоварените кръстовища, което е на бул. ”Митрополит Андрей”. Паралелно се рехабилитират 3 км от републикански път, който минава през града и през новото кръстовище. Изгражда се нова свързваща улица с прилежащи паркинги, зелени зони и тротоари. Това затруднява достъпа на коли, включително и на специализирани автомобили към половината град. По тази причина работата по другите планирани по проекта обекти – две улици, водещи към околовръстното на Търговище, основна на пазара и обновяване на зони от квартал са в подготвителен етап със стартирали дейности и ще се довършат следващата година. Няма да има излизане от сроковете за строителство и промяна на параметрите, увериха в Общината.

Те искат удължаване, тъй като градът в момента е строителна площадка и в кратко време започнаха ремонти на обекти за над 20 млн. лв. Работи се също по училище, две градини и ясла, ремонт на спортна зала, изграждане на тенис кортове и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България