Мая Манолова свиква форум в защита на служители от недобросъвестни работодатели

Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия на тема: „Законови гаранции за защита правата на работещите от некоректните работодатели”. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Повод са зачестилите случаи на експлоатация на труд сред работници и служители от цяла България, които потърсиха съдействието на омбудсмана. В жалбите си те сезират обществения защитник за неизплатени трудови възнаграждения и осигуровки от страна на техните работодатели, както и за злоупотреби при прехвърляне на търговски фирми на трети социално слаби лица.

Идеята на Манолова е да събере всички заинтересовани страни – потърпевши работници, държавни органи и работодателски организации, за обсъждане на проблемите в трудово законодателство, след което омбудсманът ще инициира законодателни промени.

Обществената дискусия ще се проведе утре, 30 март 2017 г., от 11.00 ч. в сградата на институцията на омбудсмана – ул. „Георг Вашингтон“ № 22.

Във форума ще участват синдикални и работодателски организации, представители на социалното министерство, на Главна инспекция по труда, на Агенцията по заетостта, на НОИ, на НАП, на прокуратурата, на съда, на Фонда за гарантиране на вземанията на работниците и служителите при несъстоятелност и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България