МВнР на Венецуела: В камионите с хуманитарна помощ има части за сглобяване на оръжия

Ръководителят на външнополитическото ведомство Хорхе Ареас е съобщил, че в Източна Европа се купува оръжия, което да се предаде на радикалната опозиция на републиката, предава ТАСС.

Тежкотоварните камиони с хуманитарна помощ за Венецуела, които опозицията се опита да вкара в страната, са били използвани за превоз на оръжейни елементи, както и за части, от които да се сглобяват барикади, е съобщил във вторник Хорхе Ареас.

"Когато беше прегледан един тежкотоварен камион, се оказа, че в него има не само храна и лекарства, но и инструменти, с които да се издигне барикада, да се направят ограждения, имаше тел и пирони, елементи, от които да се сглобят оръжия, каквито използва радикалната опозиция", е заявил венецуелският външен министър на заседанието на СС на ООН.

Освен това той е пояснил, че тежкотоварните камиони са се подпалили поради действията на лица, които са се намирали на колумбийска територия. "Агресията е тръгнала от страната на Колумбия. Не знам дали са колумбийци или венецуелци, но те са нападнали сътрудници на правоохранителните органи на Венецуела ".

Ареас е заявил още, че властите в Каракас разполагат с информация, че в Източна Европа се закупува оръжие за опозицията:" Искаме да заявим, че в страни от Карибския залив се разполагат военни. За това ни съобщиха нашите приятели от Куба и Русия. Купува се оръжие от Източна Европа, което да се предаде на радикалната опозиция в страната".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка