МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Във връзка с безредиците, възникнали в град Лондондери, Северна Ирландия, и предвид възможната ескалация на напрежението в периода около годишнината на Великденското въстание от 1916 г. (24-29 април), Министерството на външните работи предупреждава българските граждани, възнамеряващи да пребивават в страната и особено в района на Лондондери/Дери в рамките на настоящия месец, да проявяват повишена бдителност, да избягват всякакви протестни демонстрации, както и да се придържат към евентуалните препоръки на британските власти, направени от полицейски служители на място или чрез медиите. Това съобщават от ситуационния център на външното ни министерство.

При нужда от съдействие, българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Северна Ирландия, могат да се обръщат към посолството на Република България в Обединеното Кралство на следните номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, вкл. и в извънработно време.

Молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България