МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Външно министерство публикува препоръки във връзка с необичайно студеното време на територията на САЩ.

Предвид рязкото нахлуване на арктически атмосферен фронт в източната част на Съединените американски щати, предупреждаваме за възможни прекъсвания в електрозахранването или нарушения в транспортните планове на различните видове превозвачи (въздушни, сухопътни и водни) на територията на щатите: Мериленд, Вирджиния, Федерален окръг Колумбия, Западна Вирджиния, Северна и Южна Каролина, Джорджия, Луизиана и Алабама, предупреждават от МВнР.

Препоръчваме на българските граждани, които се намират на територията на тези щати или възнамеряват да пътуват в тази посока, да следят внимателно за промени в метеорологичната обстановка и разписанията на самолети, влакове и автобуси, както и да спазват стриктно указанията на местните власти, се казва в текста, публикуван на страницата на ведомството.

Очаква се необичайно студеното време да се задържи на територията на САЩ още няколко дни.

Актуалната метеорологична обстановка може да бъде проследявана на следния уебсайт: https://www.weather.gov.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на България във Вашингтон на телефони: +1 (202) 387-5770 или +1 (202) 387-0174, или с най-близкото представителство на всяка друга държава-членка на ЕС.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България