МВнР: Утре в Париж се очакват протести срещу увеличението на цените на горивата

На 24 ноември 2018 г., събота, в Париж се очаква провеждането на протести срещу увеличението на цените на горивата. Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че е дадено разрешение за събиране на протестиращите на Марсово поле /Champ-de-Mars/ в 7-ми район в Париж, съобщават от Ситуационнния център на МВнР.

Съобщава се, че за осигуряване на обществената сигурност ще има засилено полицейско присъствие в столицата, по пътищата, гарите и железопътните линии, които водят до местата за събиране на протестиращите. Не се изключват събирания и в други части на столицата. Социалните мрежи съобщават, че се очакват повече от 32000 протестиращи, които ще се съберат в столицата от цялата страна. Частични протести се очакват и в градовете Авиньон, Бордо, Страсбург, както и в населени места в областта Бретан.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи или пътуващи във Франция, да се информират предварително за актуалната обстановка преди предприемане на пътуване, да проявяват внимание и да следват указанията на местните власти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България