МВР взе книжката на врачанина, карал в насрещното на "Хемус"

Установен и санкциониран е водача на лек автомобил, извършил дръзко нарушение, на автомагистрала „Хемус“. Това съобщиха от МВР.

В резултат на бързи съвместни действия, предприети от служители на ОДМВР-София и ОДМВР-Враца, е задържан 52-годишен мъж от врачанското село Три кладенци. Издирването му започна веднага след като в социалните мрежи бе разпространен клип, показващ управление на лек автомобил „Ауди 80“ в лентата за насрещно движение в района на 44-46 км на автомагистрала „Хемус“.

В хода на проверката е установено, че нарушителят има и неплатени глоби в размер на 130 лева, поради което е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка „отнемане на СУМПС“. Съставен му е и акт за извършени нарушения по чл. 157, ал. 8 и чл. 58, т. 4 от Закона за движение по пътищата.

От полицията призовават хората, които станат свидетели на подобни нарушения, да подават своевременни сигнали. Важно е те да съдържат информация за мястото на нарушението, както и забелязани детайли, които биха помогнали за бързото идентифициране на превозното средство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право