МВР в Сливен има нов началник

Досегашният началник на Районното управление на МВР в Сливен главен инспектор Димитър Величков е новият директор на Областната дирекция на МВР. Министерската заповед за назначението на новия старши комисар е прочетена пред личния състав. Официално той ще бъде представен на подчинените си на 18 юли - съобщиха източници на "Труд".

Величков е завършил полицейското училище в родния си Пазарджик, след това - Инженерно-педагогическия факултет в Сливен. В системата е от 25 години, работил е в охранителна полиция и сектор БОП, бил е началник на полицейските управления в Твърдица и в Сливен. През 2009 г. е завършил Международната полицейска школа в Будапеща, Унгария. Многократно е награждаван, включително и с огнестрелно оръжие.

Директорското място в ОД на МВР в Сливен бе овакантено през май, след като старши комисар Чавдар Божурски стана областен управител на Сливен. Длъжността му досега временно изпълняваше неговият заместник старши комисар Иван Русев. Русев е с две висши образования - по икономика и право, започнал е работа в икономическата полиция, която по-късно оглавяваше години наред. Като зам.-директор ръководеше и криминалната полиция. Той също е награждаван многократно. Носител е на почетен знак ІІІ степен на МВР.

На снимката: Димитър Величков, новият директор на ОД на МВР в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България