МВР залови килограми марихуана и кокаин в София

наркотици

Пет килограма мариухана и кокаин са иззели столични полицаи при операция на територията на София. Задържани са двама мъже за притежание на наркотици, съобщиха от МВР.

Полицейската операция е проведена миналата седмица, на 13 април, но от МВР съобщават за нея едва днес. В акцията, реализирана в ж.к. „Манастирски ливади“, служители на сектор „Наркотици“ при СДВР спрели за проверка лек автомобил „Ауди“. В колата пътували двама мъже - Г.С./31г./ и П.Г./23г./, с криминални регистрации в полицията. При личен обиск от двамата били иззети две полиетиленови топчета с вещество на буци и прах, пари и мобилни телефони. Последвало претърсване на автомобила и жилище, обитавано от единия. Там полицаите намерили множество пликове, съдържащи тревиста маса, множество полиетиленови пликчета с различна големина, в които имало вещество на буци и прах, две електронни везни и други вещи, съотносими към престъпната им дейност. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 5 кг марихуана и 402 г кокаин.

По случая било образувано досъдебно производство. След задържането на двамата мъже в рамките на 24 часа и доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, те са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. В последствие, с определение на съда, мярката на Г. С. е изменена в постоянна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право