МВР няма данни българинът, блъснал жена в берлинското метро, да е у нас

Няма информация българите, които са заснети да блъскат момиче в берлинското метро, да се намират в България. Това съобщи директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски пред БНР. Той обясни защо МВР не е започнало издирване.

"Към настоящия момент няма получена европейска заповед за арест в България по отношение на конкретния случай. С колегите от германската полиция сме в контакт и всички техни искания, които те отправят към нас, ние ги изпълняваме своевременно. Разследването се води от тях и те са водещи. Каквото е необходимо до този момент като данни, ние сме им предоставили.", каза Терзийски пред БНР.

Нападателят Светослав Стойков е издирван от полицията в Берлин.

Преди дни охранителни камери в берлинското метро заснеха как той блъска жена в гръб по стълбите на метростанцията. Кадрите предизвикаха силно обществено възмущение.

Властите в Берлин са установили самоличността на мъжа, заподозрян за нападение срещу 26-годишна жена в метрото на германската столица.  Минувачи са помогнали на момичето. Откарана е в болница, където е прегледана и освободена за домашно лечение.

 

https://www.youtube.com/watch?v=T0v0V5nYqSI

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа