МВР осигури 22 подсилени микробуса и 3 автобуса на служители

„Изключително горд съм от това, което виждам. Желая на колегите винаги да работят с такива технически средства”. С тези думи министърът Пламен Узунов връчи ключовете за 22 подсилени микробуса и три автобуса на служители от звената „Специализирани полицейски сили” при Дирекция „Жандармерия” към ГДНП, СДВР, ОДМВР - Бургас, Варна Пловдив, Русе и Стара Загора, участващи в изпълнение на задачи по опазване на обществения ред при масови мероприятия и операции с висока степен на риск. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Узунов уточни, че разпределението на оборудването е извършено на база нуждите на звената. Трите 20-местни автобуса са определени за ОДМВР – Бургас, Варна и Пловдив. Микробуси (8+1 места), подсилени за масови безредици, получават: СДВР – 8; Дирекция „Жандармерия” – ГДНП – 6; ОДМВР Пловдив – 4; и по един - ОДМВР Бургас, Варна, Стара Загора и Русе.

Автобусите са предназначени за транспортиране и логистично обезпечаване на служителите с цялото им полицейско оборудване до местата за осъществяване на задачи по опазването на обществения ред.

Предназначението на специализираните микробуси, подсилени за масови безредици, е осигуряване на мобилност на полицейските сили при придвижването им за изпълнение на конкретна задача, както и за по-добра маневреност при осъществяване на действия по опазването на обществения ред на големи масови мероприятия. Те са снабдени с предпазна система, изградена от четири решетки, стационарни решетки на страничните стъкла и стъклата на задните врати, а предното стъкло е защитено с подвижна метална решетка.

С Постановление на Министерския съвет № 61 от 24 март 2016 г. са одобрени разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2016 г. в размер 5 160 000 лв. за осигуряване на материално-техническо оборудване на звената, използвани за опазване на обществения ред при масови мероприятия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България