МВР пише нов закон за оръжията

Министър Младен Маринов се поклони пред паметна плоча на убития преди 5 г. командос Емил Шарков. Снимка: Веселина Ангелова

Почетоха паметта на командоса Емил Шарков

Работи се по нов закон за оръжията, а изземването на незаконните е постоянен процес. Всички трагични случаи, като стрелбата в Лясковец преди 5 г., при която бе убит командосът Емил Шарков, ще бъдат взети предвид при изготвянето на закона, увери министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той посети Лясковец, за да почете паметта на Шарков, който бе убит по време на спецакция от барикадиралия се в дома си Петко Петков.

“Активно работим срещу незаконно притежаваните оръжия. ГДБОП и полицията проведоха много акции. Нашите задачи са бързо да прихващаме такива сигнали и да пресичаме пътя от продавача до клиента и до извършване на престъпление с такова оръжие”, подчерта Маринов.

“Факт е, че има и голям брой законни оръжия, които се използват за смоотбрана и охранителна дейност”, обясни Маринов и добави, че големият брой идва и от оръжията на ловците.

Той каза, че всички случаи на изтекли разрешителни се следят от КОС, а месец преди това се предприемат действия, за да се установи дали разрешителното ще бъде подновявано. Има и наказани полицаи в случаи на пропуски, каза Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право