МВР получи автомобили от Международната организация по миграция (СНИМКИ)

МВР получи превозни средства от Мисията на Международната организация по миграция (МОМ) в България.

"Приемаме днешното дарение като израз на признание за усилията, полагани от МВР", заяви заместник-министър Милко Бернер на днешната церемония по предаване на дарението, съобщиха от ведомството. Той припомни, че миграционните процеси са едно от основните предизвикателства, с които ЕС се сблъсква през последните години и управлението на тези процеси са от изключително значение както за ЕС, така и за региона.

Зам.-министър Бернер изрази убеденост, че сътрудничеството с Международна организация по миграция /МОМ/ и мисията й в България ще продължи да се развива в дух на откритост, ползотворно сътрудничество и спазване на общите ценности, които споделяме.

Днешното дарение е знак за това ползотворно взаимодействие, а техниката ще укрепи оперативната дейност на МВР,както и ще даде възможност за бърза реакция при спешни и кризисни ситуации, каквито в контекста на миграционните процеси винаги са възможни.

Дарените от Мисията на Международна организация по миграция (МОМ) в България превозни средства са предназначени за нуждите на Дирекция „Миграция“ с цел укрепване капацитета на институцията в доброто управление на миграционните потоци.

Церемонията по предаването им се състоя в навечерието на Деня на мигранта – 18 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България