МВР: Пътищата в страната са проходими при тежки зимни условия

Пътищата в страната са проходими при тежки зимни условия. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Водачите да шофират с намалена скорост и повишено внимание, като спазват стриктно указанията на пътните полицаи, поради наличие на стеснени участъци от пътното платно.

След възникнал пътен инцидент, снощи около 18.30 часа, в района на Петолъчката, бе свикан Кризисния щаб в Министерството на вътрешните работи. Бе създадена допълнителна организация след направения анализ на проблема. На място бяха съсредоточени спасителни екипи на пожарната и полицията, техника, включително и верижни машини, влекачи, снегорини. Веднага започнаха действия по евакуация на желаещите хора и те са прибрани на топло, осигурени са им храна и топли напитки.

Евакуирани са общо около 250 човека, настанени на подходящи за това места в близките достъпни населени места и е съдействано за потегляне и обезопасяване на около 350 МПС. В Амфибия са прехвърлени 9 души на хемодиализа за транспортиране към разклона за Миролюбово и последващ транспорт към Бургас.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Бургас.

Бяха изтеглени всички закъсали автомобили и пътят Карнобат - София бе отворен. Възстановено бе и движението от пътен възел Зимница до Бургас по АМ „Тракия“ и по път I-6 от „Петолъчката“ до Бургас.

Възстановено е движението и по АМ „Тракия“ в посока София. Трафикът на МПС се осъществява контролирано със съдействието на „Пътна полиция", до отстраняване на авариралите автомобилите от трасето на магистралата.

Отпаднаха ограниченията на движението и в Айтоския и Ришкия проход.

От МВР напомнят на водачите да шофират с намалена скорост и повишено внимание, като спазват стриктно указанията на пътните полицаи, поради наличие на стеснени участъци от пътното платно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България