МВР разби поредна печатница за фалшиви долари

Нов удар на МВР срещу производството и разпространяването на фалшиви пари. От ведомството обявиха, че са разбили поредна нелегална печатница - за фалшиви долари.

Подробности ще бъдат обявени на брифинг в Съдебната палата в 13.30 ч. от изпълняващия функциите ръководител на СП Димитър Петров, директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и наблюдаващите прокурори Сийка Милева и Евгения Деянова.

За момента е известно, че става въпрос за изработка на фалшификати с високо качество.

Само преди две седмици Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха печатница за фалшиви пари в евро и долари, базирана в хотел "Кантилена" в курорта Слънчев бряг. Задържани и обвинени за организирана престъпна група бяха четирима души, един от които е собственикът на хотела. Разследващите откриха банкноти в общ размер на 11 570 000 евро и над 1 800 000 щатски долара. При заседанието в спецсъда стана ясно, че в рамките на операцията служител на ГДБОП под прикритие е сключил четири сделки и е купил фалшиви пари.

Службите са неутрализирали и организирана престъпна група за международен трафик на културни ценности (по съвместно разследване с испанските власти, с участие в групата само на българи), за която също ще бъде дадена информация на брифинга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право