Полицията разби схема с фалшиви здравни книжки

Започват масови проверки за документи менте в заведения и търговски обекти във Варна и по морето

След спецакция в резултат от множеството предприети процесуално – следствени действия служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна е разбита престъпна схема за изработване и търговия с фалшиви здравни книжки, медицински свидетелства и други документи. Задържани са четирима души, участващи в схема за срок до 24 часа- двама мъже и две жени. От полицията във Варна посочват инициалите им - А.Т. (53 г.), И.И. (55 г.), В.Х. (50 г.) и Д.Т. (62 г.)

В автомобил, управляван от 53-годишния мъж, са намерени готови документи менте- лични здравни книжки, медицински свидетелства, както и множество неистински печати. При последвалото претърсване в имоти на задържаните са намерени над 200 броя фалшиви печати на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа. Установено е, че четиримата са осъществявали престъпната си дейност през продължителен период от време и на територия, обхващаша цялото Черноморие.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти заедно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на лицата, които са ги ползвали, за да започнат работа, както и на работодателите, сключили трудови договори с тях, се посочва още от пресслужбата на ОДМВР Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право