МВР уточни: Отварят стадиона в 15 часа за дербито

Точно в 15 часа ще бъдат отворени вратите на националния стадион „Васил Левски“. Това предупредиха от министерството на вътрешните работи преди дербито ЦСКА - „Левски“. А целта е да бъде избегнато струпване пред входовете на отделните сектори.

От МВР допускат, че заради големия интерес към двубоя, а и предприетите допълнителни мерки за сигурност, в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част на София.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри. Ангажимент по охраната на спортната среща имат също частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Феновете на ЦСКА се събират в 14.30 часа в градинката на ул. „Иван Асен“, откъдето организирано ще тръгнат за стадиона. Тези на „Левски“ обаче нямат официално шествие за мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ