МВР хвана иманяр по негови обяви в интернет

33-годишният мъж продавал незаконно придобити антични монети

При съвместни действия на криминалисти на националната полиция и ОДМВР-Плевен са иззети множество предмети с културно-историческа стойност, съобщиха от МВР.

Специализираната операция е реализирана след професионално разследване на придобита информация в сектор „Културно-исторически ценности“- ГДНП, че 33-годишен мъж предлага за продан в интернет сайт антични монети. В рамките на оперативните действия е установено жилището му в Червен бряг, а при извършеното претърсване на адреса са открити множество археологически предмети, както и полиетиленов плик с наркотик.

Последвали процесуално-следствени действия и в друг имот в града, собственост на 57-годишен мъж, който в обособено ателие е реставрирал незаконно придобити археологически и културни ценности. В хода им криминалистите претърсили стая, пригодена за котелно, и таванско помещение, откъдето иззели общо 84 предмета - монети, накити, старинни предмети от бита, антична керамика и каменни сечива от праисторията, неидентифицирани и регистрирани по съответния ред.

По случая са образувани три досъдебни производства, а работата по документирането му продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право