Мевлют Чавушоглу: Средиземно море се превръща в гробище на отчаяни мигранти

Средиземно море се превръща в гробище на отчаяните хора, заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу в понеделник, цитиран отAnadolu agency.

„Средиземно море, люлката на вековни цивилазации, се превръща в гробище на отчаяни хора“, заяви Чавупоглу по време на речта си пред Общото събрание на ООН, чиято основна тема е миграцията.

Първият дипломат на Анкара се оплака, че, „за съжаление, голямата тежест на хуманитарните последствия от сирийската криза е оставена на раменете на Турция". "Не се изпълняват задълженията. Нашите призиви за споделяне на тежестта и отговорността не бяха чути“, каза първият дипломат на Турция. „Независимо от това, ние ще продължим да следваме хуманитарния си подход“, увери Чавушоглу.

Министърът посочи, че тристранната среща на върха между Турция, Русия и Иран е предотвратила голяма хуманитарна трагедия. „Ние показахме, че, докато продължаваме борбата срещу тероризма със същата настойчивост, можем и да защитаваме мирните граждани в жилищните райони. Благодарение на тези усилия, ние съществено намалихме новия мигрантски поток към Турция и европейските страни от Сирия“, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа