Мегз и гаджето й с условни присъди за инсценираната кражба на мерцедеса й

Дизайнерката Меглена Каканашева-Мегз, любовникът й Румен Рончев и братовчед й Антон Лесов договориха с прокуратурата условни присъди за инсценираната кражба на мерцедеса й преди година. Наказанието на Мегз 2 години условно с 4 години изпитателен срок, на Рончев – 3, а на Лесов – 2 години и половина. Изпитателният срок и за двамата близки на Мегз е 5 години.

Сигналът, че колата на Мегз е открадната, е подаден на 28 септември м. г. от братовчед й Антон Лесов. По-късно обаче автомобилът е открит в негов имот. След като схемата беше разкрита, тримата бяха обвинени в обсебване, като Каканашева беше посочена от държавното обвинение като подбудител, а Рончев и Лесов – като извършители в съучастие. След повдигането на обвинението Мегз беше освободена срещу парична гаранция от 10 000 лв., Лесов – срещу подписка, но Румен Рончев прекара няколко месеца в ареста. В това време между Рончев и Мегз течеше лична драма с обяснения в любов и припадъци.

В крайна сметка тримата признаха вината и се споразумяха с прокуратурата, а договорените наказания вече са одобрени от Районния съд в Пловдив.

По това дело срещу Румен Рончев имаше и други обвинения – за кражби на спойлери, друг мерцедес - на стойност 2497 лева, и за това, че е накарал един от шофьорите си да открадне 120 бутилки уиски от превозваната от него стока. Затова и неговата присъда е най-висока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право