Медал за Барези в София

С почетен медал за заслуги към спорта ще си тръгне от България един от най-добрите централни защитници в историята на футбола – италианеца Франко Барези. Отличието му бе връчено от министър Красен Кралев. Легендарният световен шампион от Мондиал-82 и трикратен победител в Шампионската лига с 531 мача за „Милан“ пристигна у нас като посланик на италианския клуб. Целта на мисията му бе сключване на 3-годишно сътрудничество с „Локомотив“ (Сф). По силата на договора се открива детско-юношеска академия на „Милан“ на стадиона в столичния квартал „Надежда“. Там се подготвят 400 млади футболисти на възраст от 6 до 19 години, които ще имат италиански треньори. А показалите качества наши специалисти и играчи ще бъдат селектирани за обучение в Милано.

„Радвам се, че стартирате дългосрочен проект съвместно с клуб с големи традиции като „Локомотив“ - каза Кралев на срещата си с Барези. - В България „Милан“ има много почитатели и и съм убеден, че така повече деца ще спортуват“. В кабинета на министъра присъстваха също собственикът на най-стария европейски „железничарски“ клуб Иван Василев и бизнесменът Александър Александров от фондация „Играй с Развитие“, с чиято подкрепа е създадена Академията на „Милан“ в София. По света има само 18 подобни школи на италианския гранд.

„За „Милан“ е чест да присъства в България и съм сигурен, че това ще бъде голям стимул за младите футболисти“, заяви Барези.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ