Медведев на втора визита в България

Руският премиер Дмитрий Медведев

Руският премиер пристига у нас на 4 март

Очаква се енергетиката да е основна тема на разговорите

Преди 11 г. направи „прощъпуник“ в София

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев пристига на 4 март на двудневно посещение в България, като се очаква основна тема на разговорите му в София да е енергетиката.

Съставът на делегацията на руския министър-председател, както и двустранните министерски и бизнес срещи все още се уточняват, казаха за „Труд“ запознати с предстоящата визита източници.

Това ще е второ посещение на Медведев в България. Той бе в делегацията на президента Владимир Путин при официалната му визита в София в края на януари 2008 г. Тогава Медведев бе първи вицепремиер на Русия, но и официално избран от управляващата в страната партия „Единна Русия“ за кандидат за президент на изборите на 2 март 2008 г., които спечели и управлява 1 мандат до 2012 г. Преди 11 години в София Медведев направи своеобразен прощъпулник - разговорите му с държавното ръководство на България бяха първите му международни преговори в качеството му на кандидат за държавен глава на Русия.

Руски премиер не е посещавал страната ни от октомври 2010 г., когато на визита у нас бе Путин, тогава министър-председател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България