Медведев: Очакваме премиера Бойко Борисов в Русия

Русия очаква премиерът на България Бойко Борисов да дойде на посещение в близко бъдеще. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев след срещата си с държавния глава на България Румен Радев в Москва.

"Вашето посещение сега е през май, в близко бъдеще очакваме и визитата на премиера Борисов", каза Медведев. Той изрази надежда, че интензивността на официалните руско-български контакти ще нарасне.

Медведев също така се надява, че в резултат на настоящото посещение на българския президент двете страни ще могат да издигнат отношенията си "на друго ниво", информира ТАСС.

Руският премиер отбеляза, че народите на Русия и България "са свързани от силни връзки на приятелство и духовна близост". Той обърна внимание и на необходимостта от засилване на търговското и икономическото сътрудничество ", тъй като търговският оборот между нашите държави за съжаление не е нараснал, а по-скоро е намалял".

Задача на властите на Руската федерация и България, подчерта Медведев, е засилването на динамиката в това сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия