Медицинският колеж в Търново приема по 20 кандидати за медицински сестри и акушерки

Филиалът на Варненския Медицински университет във Велико Търново обяви прием на 20 бъдещи медицински сестри и на 20 акушерки. Курсът на обучение е 4- годишен и се кандидатства с тест по биология от учебния материал за 8,9 и 10-ти клас. В помощ на кандидатите ще бъде проведен подготвителен курс по биология на 7 и 8 юли. Приемът на документи ще е от 8 до 25 юни, без неделя.

„На 22 март организираме Ден на отворените врати във филиала. Тогава наши студенти безплатно ще мерят кръвно налягане, кръвна захар, индексът на телесната маса на посетителите. Ще дават съвети за здравословно хранене и двигателна активност. Ще ни гостуват деца от ДГ „Слънчев дом”, които ще направим съпричастни към работата на медицинската сестра, а целта е да преодолеят страха от бялата престилка”, обясни зам. директорът на филиала във Велико Търново Даниела Тасева. Тя допълни, че същия ден ще има ревю на работно облекло. Присъстващите ще имат възможност да облекат медицински дрехи и да си направят фотосесия.

За 13,30 часа е насрочена лекция на ръководителя на Катедра „Здравни грижи” проф.Петър Маринов на тема „Защо насилваните в детството, израстват като насилници?”.

„Нашите възпитаници по време на обучението си, участват в множество благотворителни акции съвместно с Регионалната здравна инспекция , с областната болница, както и с Община Велико Търново”, допълни Даниела Тасева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони