Медицински оскар за проф. Николай Петров

Здравният министър проф. Николай Петров

Наши лекари с международно признание бяха отличени на тазгодишното издание на Националните медицински награди. Церемонията се състоя във вторник в хотел “Премиер Бест Уестърн” в София.

Една от специалните награди получи министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, който работи усилено за намаляване на публичните разходи като началник на ВМА, спечелил е професионално признание като анестезиолог и показа отлична работа в екип като министър на здравеопазването.

Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината по време на церемонията за Медицинските Оскари, отличи постиженията на академик д-р Богдан Петрунов.

Кампания срещу насилието

Със специална награда бе отличена и проф. Екатерина Титянова за нейния световен принос в неврологията.  Тя e доктор на медицинските науки, академик на Българската академия на науките и изкуствата и академик на Сръбската кралска академия.

Акад. Титянова има световен принос в различни области на неврологията – изучаване на походката, реорганизация на мозъка след инсулт, иновации в областта на ултразвуковата диагностика на нервната система. Създател е на първата школа по невросонология в България и на Балканска секция по невросонология.

Третото издание на годишните награди “National Medical Awards” 2017 подкрепи националната кампания “Не на насилието”, която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна.

Партньорите на събитието по връчването на престижните статуетки бяха Българският лекарски съюз, Пациентски организации “Зедно с теб”, Българският фармацевтичен съюз и ресорни медии. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве