Медицински сестри от цяла България постъпват на работа в Бургас

Заради добрите условия в УМБАЛ

Държавната болница в Бургас /УМБАЛ/ е обявила свободни работни места за медицински сестри. Те могат да са от цялата страна. Статистиката сочи, че средно по две нови медицински сестри постъпват на работа в здравното заведение всеки месец. Някои идват от населени места от Бургаска област – Средец, Айтос и Поморие. Други – от Ямбол, Елхово, Болярово. Наскоро в УМБАЛ Бургас са започнали работа и медицински сестри от Северозападна България, привлечени от условията, а и от желанието си да живеят край морето.

Болницата е база за практическо обучение за студенти, които в момента се обучават за медицински сестри, акушерки и рехабилитатори. Те могат да започнат работа тук веднага, щом завършат следването си.

„За да привличаме кадри, създадена е и методика за допълнително стимулиране, и атрактивни заплати за медиците”, каза пред „Труд” д-р Бойко Миразчийски, изпълнителен директор на УМБАЛ.

Много от последните новоназначени медицински сестри са работили в частни лечебни заведения в Бургас, а и в други градове, но са предпочели да сменят местоработата си, коментираха от здравното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България