Медицински сестри разказаха на депутатите при какви условия се трудят (СНИМКИ)

Протестиращи медицински сестри спираха депутатите при служебния вход на Народното събрание, за да ги запознаят с условията, при които са принудени да се трудят.

Снимки: Денислав Стойчев

Здравните работници продължават протестите си с искания за по-високи заплати и по-добри условията на труд. След вчерашната демонстрация, в която се включиха фармацевти и служители в МВР, тази сутрин те посрещнаха депутатите с разпъната палатка пред Народното събрание. Раздаваха листовки на народните представители и гражданите, които представят проблемите в сферата на здравеопазването.

Протестът им става безсрочен. Тази сутрин те разпънаха палатка в градинката до парламента и се заканиха да стоят там докато не бъдат изпълнени исканията им. При предишния протест бяха отпуснати 50 млн. лв, но според сестрите, тези средства не са отишли по предназначение и те настояват за спешни реформи.

Медицинските сестри настояват да имат личен диалог с народните избраници, да могат да водят разговор с тях по важните проблеми, а не да бъдат представлявани от Лекарския съюз. Следобед те ще имат среща с Комисията за неправителствените организации, а в събота и неделя ще раздават листовки на граждани в центъра на София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България