Медицински университет-Варна прие над 1400 първокурсници

Започна обучението на трети випуск военни лекари

Трети випуск военни лекари започна обучението си в Медицински университет-Варна по уникалната съвместна програма с ВВМУ "Н.Й.Вапцаров". Новата академична година в МУ-Варна бе открита с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

На тържествена церемония над 1400 първокурсници, 300 от които чужденци, прекрачиха прага на висшето училище. Попътен вятър им пожела ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов. "Предстои да се срещнете с доказани експерти в своите области, които ще Ви учат не само на теория, но и на практика. Вашите преподаватели ще бъдат едни от най-изтъкнатите специалисти в областта на медицината и здравеопазването. Ще имате възможност да разширите и задълбочите интересите си и да докажете своя потенциал. Основната ни цел е да подготвим висококачествени медицински кадри и хора, които ще бъдат отговорни и взискателни както в своята професия, така и в ежедневната си работа!", приветства първокурсниците проф. Иванов.

Новоприетите с най-висок бал от приемните изпити положиха традиционната клетва за "посвещение в медицината", а белите престилки им облякоха първенците по медицина от Випуск 2019 Радмила Георгиева и Иван Вълкадинов. Новата академична година бе открита и във филиалите на МУ-Варна в Сливен, Велико Търново и Шумен, където се обучават студенти в специалностите "Медицинска сестра" и "Акушерка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование