Международен йога фестивал в града на Тато през август

Второто издание на фестивала Udaya Live, в който участват преподаватели и музиканти от цял свят, ще се състои между 17 и 21 август в хотел „Риу Правец“, съобщи пред журналисти днес изпълнителният директор на „Ню Бояна“ Ярив Лернер. Миналата година фестивалът беше посветен на елемента земя, тази година - на водата. Така че новата локация - езерото на Правец, е по темата. Очаква се тази година да има още по-голям приток на привърженици на учението. В първото издание на фестивала на Рила планина се включиха около 400 души от чужбина и 400 участници от България", уточни Ярив Лернер.

Различното е, че вторият международен фестивал Udaya става и мултилингвистичен. Йога класовете вече няма да се водят само на английски, но и на немски, италиански и френски и български.

Също така, освен йога и музика, тази година са включени и занимания по изкуство. Павилиони по интереси - художествени изкуства, музика, танци, ще дадат възможност за изява на участниците във фестивала.

"Невероятно изживавяне е комбинацията от йога и жива музика - обяснява изпълнителният директор на “Ню Бояна филм” Ярив Лернер, който е идеолог на фестивала и автор на няколко филма за йога. - Получава се една връзка между учител, практикуващи и музиканти, едно взаимно зареждане нта енергиите."

Базата в Правец разполага с една зала на закрито и три външни сцени с изглед към езерото, които ще бъдат покрити с навеси, които да предпазват от слънце и дъжд. Всеки ден от 8 до 19 ч ще има различни уроци по йога, ще се сервират три хранения, а на вечерта ще има музикални вечери. Известният американски поет Стийв Конъл ще пише по едно стихотворение всеки ден.

Йога курсовете ще се водят от 20 известни учители от цял свят, 14 от които идват за втора година. Сред преподавателите са Сиана Шърман, Ани Карпентър, Джейсън Андерсън, Даниел Скот, Ема Хенри и други. Поканени са 23-има музиканти, които ще свирят уърлд мюзик, музика за йога, фолклорна музика и артистични импровизации.

Ярив Лернер обясни, че идеята му е да запознае гостите на фестивала и с българската култура, затова ще покани народни танцьори и музиканти. "Тази година също така ще предложим български продукти - розово масло, храни, органични храни, произведени в България - пояснява г-н Лернер. - Имаме ограничен брой легла - 140 стаи с 280 места за гости. Но пък за през деня може да идват много повече хора, тъй като е съвсем близо до столицата. В България има огромна духовна общност", допълни Лернер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве