Международен панаир-Пловдив домакин на балканския фестивал на вкусове и ритми "Табиет"

Международен панаир-Пловдив ще е домакин от 18 до 21 май на балканския фестивал на вкусове и ритми "Табиет". Той събира магията на кулинарията, музиката и танца, за да предложи едно пътешествие в света на балканския начин на живот, в който бизнес и изкуство се допълват в един уникален спектакъл.

Проявата дава възможност на български и чуждестранни фирми да презентират своите продукти, а на посетителите - да се насладят на кулинарни и музикални удоволствия. Тематични вечери на всяка от балканските страни ще показват чара на тяхната кухня на фона на най-известните мелодии и танци. Съорганизатори на събитието са "Хайнзбург" ООД, "Балкан Мюзик", "Международен панаир" АД и Община Пловдив.

unnamed-1"Табиет Пловдив" съчетава култа към храната в демонстрации на гурме майстори, завладяващи ритми в концерти на известни артисти от Балканите и целодневни забавления за възрастни и деца. Организаторите очакват над 50 000 посетители - те ще водят надпревари за над 500 награди и ще могат да усвоят стъпките на различки балкански танци напълно безплатно.

Свободен е и входът за самия  фестивал. Той включва кулинарна зона с готварско шоу и балкански специалитети; музикална зона - представления на професионални и самодейни изпълнители, надсвирване на оркестри и надпяване на фолклорни трупи; зона за експозиции и атракции - презентации, дегустации и продажба на храни и екзотични напитки, както и уъркшопове, спортни турнири и интерактивни игри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони