Международен турнир събира танцьори от 11 държави във Вършец

Международният турнир по спортни танци за Купата на общините на област Монтана – International Dance CUP 2019, започва в събота в зала “Арена” - Вършец. В ХІV-тото издание на танцовата надпревара ще вземат участие рекорден брой детски, юношески и младежки двойки.

До момента са регистрирани участници от над 145 отбора от 11 са държави. С интерес се очакват във Вършец гостите от Канада – шампиони на провинция Квебек на 10-те танца, които за първи път ще стъпят на дансинга на международния турнир. За поредна година ще гостуват редовните участници от Румъния, Гърция, Сърбия, Унгария, Хърватска и други страни, съобщи Веселин Ковачев - старши треньор на Клуб за спортни танци “ОГОСТА данс”, който е организатор на престижното състезание.

Международният турнир е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци и се организира в партньорство с общините на област Монтана под патронажа на областния управител Росен Белчев. По традиция всяка година състезанието се открива официално от кмет на една от съставните общини на региона, тази година слово ще произнесе кметът на община Медковец Венцислав Евгениев. Специален поздрав към всички в залата ще отправят момичетата от фолклорна формация ,,Торлашки напеви” със съвременна интерпретация на популярната българска народна песен ,,Лале ли си, зюмбюл ли си”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони