Между 50 000 и 100 000 автомобила да напуснат столицата днес

Очаква се между 50 000 и 100 000 автомобила да напуснат столицата днес, но на 8 май на вход се очаква да са повече, заяви пред журналисти началникът на отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев. Той представи  мерките по охраната на обществения ред и регулирането на трафика в столицата през почивните дни около 6 май.

„Както всяка година, от СДВР се създава сериозна организация по отношение трафика. По всички 5 направления ще имаме доста солидно полицейско присъствие. За днес имаме създадена организация от 12.00 до 20.00 часа на стария път за Перник ще имаме реверсивно движение“, коментира Тенев. По думите му най-голямо струпване на автомобили има по булевардите „Цариградско шосе“, „Ботевградско шосе“, изхода за Перник.

„Подсигурили сме допълнителни екипи, които ще подпомагат движението. В последния почивен ден от 10.00 часа до приключване на масовия трафик ще бъдат разположени силите ни. Твърде вероятно е да има засилен трафик на 8 май следобед. Имаме достатъчно екипи, които ще регулират движението на входовете на София“, каза още комисар Тенчо Тенев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България