Мей призова консерваторите да подкрепят споразумението за Брекзит в Камарата на общините

Британският премиер Тереза Мей призова консервативните депутати да оставят настрана "личните си предпочитания" и да подкрепят споразумението за Брекзит в Камарата на общините, предаде Би Би Си. В писмо до всичките 317 членове на Консервативната партия, премиерът заявява: "историята ще съди всички ни" по отношение на Брекзит. Това става, след като правителството претърпя ново поражение при гласуването на стратегията.

Тереза Мей казва в писмото, че ще се върне в Брюксел, за да се срещне с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер през следващата седмица.

Премиерът се опитва да осигури промени в предпазната мярка за ирландската граница. Тази клауза цели да бъде избегната твърда граница между Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит. Планът среща широкото неодобрение на членовете на нейната партия, които се опасяват, че това ще означава, че Великобритания ще остане тясно свързана с ЕС в продължение на години, без Лондон да бъде в състояние да прекрати споразумението едностранно. Лидерите на ЕС обаче многократно заявиха, че споразумението за оттегляне е затворено и не подлежи на предоговаряне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа