Мей срещу Корбин на дебат за Брекзит

Тв дуелът - два дни преди гласуването в парламента

Британската премиерка Тереза Мей предизвика основния си опонент - лидера на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, на тв дебат на живо за Брекзит, предаде Ройтерс.

От екипа на Корбин отвърнаха, че той приема предложението. Това ще е първият им сблъсък по телевизията - преди последните парламентарни избори м.г. Мей отказа да участва в дебати на живо. Сегашното си предложение тя обясни с желанието да обясни защо договорената от нея сделка с ЕС за излизането на кралството е “правилната”. “Защото имам план. А той няма”, каза Мей по адрес на Корбин.

По непотвърдени информации тв дуелът ще се състои на 9 декември - два дни преди планираното гласуване на споразумението за Брекзит в парламента (виж графиката).

Към момента Мей не си е осигурила нужната подкрепа сред депутатите, днес тя започна обиколка на Великобритания, за да убеждава в ползите от сделката. Двата документа - условията, при които Великобритания ще напусне ЕС, и политическа декларация за бъдещите отношения Лондон-Брюксел, преминаха сериозно препятствие в неделя, когато бяха одобрени от евролидерите на извънреден Европейски съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа