Мениджърът на Джошуа шантажира Пулев

Опит да шантажират Кубрат Пулев направиха от лагера на световния шампион в три от версиите на тежката категория Антъни Джошуа. Мениджърът на британеца Еди Хърн твърди, че Пулев не би искал да се бие за пояса на Международната боксова федерация (IBF), ако той бъде овакантен. Това може да стане, ако Джошуа откаже да го защитава срещу българина, който е задължителен претендент във версията.

„IBF може да отнеме титлата на Антъни Джошуа, ако Пулев не е съгласен да отложи мача, но това едва ли ще се случи - заяви Хърн. - Той и хората му не искат просто мач за титла, а мач за големи пари. Имат шанс за мач с Джошуа и едва ли ще се откажат от него.“

Изказването на Хърн очевидно е опит да спаси пояса на своя човек, след като Пулев отряза молбата му да отложи мача за титлата. Федерацията първоначално излезе с позиция, че Джошуа трябва или да брани пояса още в следващия си мач, или да се откаже от него, както направи Тайсън Фюри преди година. Хърн помоли немската компания „Зауерланд“ да се съгласи на отсрочка, тъй като се надява да организира реванш на шампиона с Владимир Кличко. Украинецът обаче бави отговора си дали ще се възползва от клаузата за нов мач в договора. Според специализирани боксови медии 41-годишният Кличко умишлено чака развитието по случая от страна на IBF с надеждата Джошуа да оваканти пояса. В такъв случай бившият шампион щял да се откаже от реванш и да се опита да се уреди с мач с Пулев за свободната титла.

Хърн обаче все още се надява да успее да убеди „Зауерланд“ да отложат предизвикателството и дори е започнал да търси подходяща арена за реванша.

„В добри отношения съм с Кале Зауерланд, който е промоутър на Пулев - твърди Хърн. - Последното нещо, което те биха искали, е Пулев да загуби мач за без пари при, положение че имат гарантиран мач с Джошуа.“

Козът на британеца е сериозната сума, която се очаква да бъде събрана от следващите мачове на новия шампион.

Миналата година Джошуа предложи доброволна защита срещу Кобрата, но получи отказ заради твърде неизгодното разпределение на парите. Статутът на задължителен претендент позволява на българина да преговаря за по-сериозен дял от приходите от евентуалния мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт