Менте генерал се закани "да взриви България"

Мъж от Вършец се представи за генерал на тел. 112 и заплаши да взриви цяла България. Малко по-късно „терористът” бе заловен от полицията и санкциониран, съообщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В събота в 7.17 часа неизвестен мъж се обадил на спешния телефон, заявил че е „генерал Чобанов” й съобщил, че ще взриви Република България. Предупреждението веднага било предадено на полицията и криминалистите започнали издирване. За няколко часа те установили, че заплахата е била изпратена от уличен телефон във Вършец, е скоро спипали и „генерала” – 41-годишния Янислав С.

Пред пазителите на реда мъжът обяснил, че „зелени човечета” го посещават и му нареждат какво да прави. Според него „извънземните” го инструктирали да „взриви държавата”. По данни на полицията Янислав С. се води на отчет в психиатрично отделение. Ще бъдат направени постъпки чрез прокуратурата за принудителното му настаняване на лечение. Засега на „извънземния терорист” е съставен акт по Закона за национална система за спешни повиквания и протокол за предупреждение по Закона за МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България